top of page

Godt Nytt År!


I skrivende stund daler snøen ned utenfor vinduet og det er siste feriedag i julen. Julepynten er ryddet bort og jeg gleder meg til å komme på jobb igjen etter to deilige ferieuker.

Typisk for denne tiden på året er trend-analyser i blader og aviser, og det blir spennende å se hvilke spådommer som slår til i 2016.

Trender rundt farger og trend-materialer er for all del morsom lesing, men ikke noe man ukritisk bør henge seg på. Om man ønsker å skape varige og gode interiører er det viktig at de varer lenger enn et år og at man unngår de mest flyktige trendene.

Det som imidlertid er interessant er spådommen om at vi blir mer opptatt av kvalitet og varighet. At vi vil bruke mer penger på mindre, og at vi vil ha gode og varige naturmaterialer. Det handler om økt bevissthet og gir også gode signaler om at vi vil impulshandle mindre og tenke mer langsiktig.

Vi har sett disse tendensene en stund allerede, spesielt når det gjelder mat. Flere vil ha økologisk og kortreist mat og den skal lages fra bunnen av. Det sier noe om hva vi vil bruke tiden på og hva som er viktig for oss. At dette blir tydeligere også i interiørene våre i 2016 er positivt.

Økt bevissthet rundt innredning vil kanskje føre til færre impulskjøp og raske løsninger som kanskje ikke er så vellykket, og heller føre til at flere ser viktigheten av å bruke tid og penger på å lage en god plan som optimaliserer boligens funksjoner og øker trivselen også på lang sikt. Litt færre Ikea-møbler i omløp på Finn.no og litt flere møbler som får ett langt og lykkelig liv. Litt flere opp-pussingsprosjekter som baserer seg på en grundig behovsanalyse heller enn på en sofa man impulskjøpte på salg og som nå dikterer resten av rommets utforming. Og totalt sett mindre tid brukt på interiør (fordi løsningene er gode og gjennomtenkte fungerer de) og mer tid til andre ting. Det høres veldig bra ut!

Jeg håper noen av disse spådommene slår til –og at de varer lenger enn 2016. Vi i Paradis Interiørarkitekter er opptatt av å skape nettopp varige og gode løsninger, og håper at enda flere ser viktigheten i å bruke tid og energi i oppstarten på prosjekter for å sikre resultater som varer –både av hensyn til miljøet og fordi vi aller helst vil bruke tiden vår på å bruke hjemmet vårt istedenfor å ommøblere det.

Vi gleder oss til ett 2016 fylt av spennende prosjekter med lang levetid og mye glede!

Nyttårshilsen fra Kristin, daglig leder i Paradis Interiørarkitekter.

PS! Er du usikker på hva du bør handle på januarsalget? Les mine tanker rundt det her: http://www.klikk.no/bolig/inspirasjon/article1640717.ece

Del gjerne innlegget om du kjenner noen som kan ha glede av det!

Comments


bottom of page