top of page

På tide å flytte ut?


Det er vår og på tide å begynne å tenke på uteplassen.

Det er mange hensyn å ta når man skal planlegge uteplassen, og utfordringene er varierer avhengig av hvor stor plass man har.

Det første man må gjøre er å planløse plassen:

Hvordan skal uteplassen brukes? Trenger du spiseplass til to eller til mange? Ønsker du en egen sofakrok? Skal du kunne sole deg på solseng? Er det mye innsyn? Hva med sol-skjerming? Kan du ha tak over deler av uteplassen? Når behov og ønsker er kartlagt er det mulig du må prioritere avhengig av hvor god plass du har.

Om plassen er begrenset, kanskje du kan bruke møbler med flere funksjoner? Spisebord som kan utvides, stoler som kan stables og solsenger som kan gjøres om til sofa. Utvalget av hagemøbler er stort, så det er masse å velge i! Det er også mange hagemøbler som er gode å sitte i uten masse løse puter om oppbevaring av hageputer er en utfordring for deg.

Om du kan ha tak over deler av uteplassen kan det være lurt å ha tak over spiseplassen slik at dere kan spise ute selv om det regner. Lite er vel så irriterende som å akkurat ha satt seg ved bordet og så kjenner de første regndråpene?

Det finnes mange gode løsninger for å skjerme mot innsyn. Planter kan være en effektiv og myk skjerming, enten høye planter i kasser eller klatreplanter som dekker ett espaljé. Å bygge en fin skjermvegg som harmonerer med boligen er også ett godt alternativ.

Når planløsningen er bestemt er det bare å slå seg løs.

Uteplassen skal gjerne fungere som en utvidelse av stuen, og det er lov å tenke litt nytt!

Bruk gjerne farger i møbleringen, bruk tepper og stemningslys og skap ett uterom hvor du trives og har lyst til å være.

Det finnes egne tekstiler for utebruk som er vann-avvisende og tørker raskt slik at du slipper å samle sammen ”halve uteplassen” hver gang det regner.

Om du ikke ønsker å bruke så mye tid på vedlikehold av møbler finnes det også mange ulike materialer som kun må vaskes. Vi ønsker å skape hyggelige og lekre uterom uten at de skal gi oss masse jobb i hverdagen.

Bildene er fra noen leverandører av utemøbler du kanskje ikke har hørt om før. Om du ikke har lyst til å bruke så store summer på møbler og stemnings-skapende detaljer kan det være lurt å kjøpe nøytrale og enkle hoved-møbler og så legge til enkelte, mindre detaljer med farger som løfter helhetsinntrykket.

Ønsker du hjelp til planlegging av din uteplass så hjelper vi deg gjerne. Kontakt oss HER.

Om du liker møblene fra Tribu.com kan de bestilles gjennom oss. Ta i så fall kontakt med oss.

Kjenner du noen som trenger litt inspirasjon? Del gjerne dette nyhetsbrevet/innlegget med dem.

Så håper vi det blir en nydelig vår så vi får brukt uteplassen masse!

bottom of page