Lekker leilighet på toppen av Vannkunsten

Vannkunsten er et av Bjørvikas mest unike og særegne boligprosjekter og ligger i vannkanten i Oslo, rett ved det nye Munch-museet og operaen. Husene sto ferdige i fjor, og vi fikk gleden av å komme tidlig inn i prosjektet i en av topp-leilighetene. Når vi kommer tidlig nok inn i prosjektet har vi også mulighet til å gjøre enkelte justeringer på planløsning, innredning, farger, materialer og belysning, og det er supert, for da kan vi skape det beste utgangspunktet for videre detaljering.


I denne leiligheten er en av de fineste og mest utfordrende grepene takvinkler, og det å forstå hvordan rommene blir ut fra tegning i og med at prosjektet ble bygget mens vi tegnet på det, så befaring ikke var mulig. Det er skrå takflater i alle rom med yttervegg, og garderober måtte tegnes for rommene og bygges av møbelsnekker for å få til de optimale løsningene.

Dette prosjektet har det vært utrolig morsomt å jobbe på, med entusiastiske og kjempehyggelige eiere som har holdt stilen klassisk og gjennomført.


Leiligheten har åpen stue og kjøkkenløsning med fantastisk utsikt over vannet. Gulvet er i varm eik, og møbleringen er holdt lett og nøytral. Stuen er lang, så vi har holdt spisebordet som hovedfokus mens sofaområdet er mindre og nettere.


Det er også blitt plass til en lesekrok med godstol ved vinduet, og også en liten sitteplass i et vindu med dyp karm.


Tenk å sitte her og nyte utsikten! Sitteputen er laget for dette prosjektet.


Det ble tegnet inn et ekstra soverom, og for å fylle nisjen mellom soverommene tegnet vi inn et skap med vinskap. Slik oppleves veggen høyere (det er skråtak her også) samtidig som det gir rom for oppbevaring.

Detaljering av skapet med vinskapet. Dørene er malt i samme fargene som veggene med innredning i eik.

På det ene soverommet ønsket de plass til mye oppbevaring, og det å ha skap med dører i samme farge som veggen gjør at de blir mindre fremtredende i rommet. Også her er innredningen i eik som gulvet. Dørene er er glatte og med innfrest grep.


På master soverommet ønsket vi også å få inn så mye oppbevaring som mulig, men med en dør nær veggen tegnet vi her inn en innredning som er dypest i enden du ser på bildet, og som blir smalere mot motsatt ende. Her er det hyller og uttrekkbare garderobeheng slik at plassen er utnyttet maksimalt. Nattbord er laget som en nisje i skapet, og under skapene over sengen er det en ledlist for å gi litt ekstra lys. Sengegavlen er også laget til prosjektet.

Veggene her er tapetsert i en nydelig blå tapet, og garderoben plukker opp igjen fargen fra veggene.


Skapene på bildene er tegnet av oss og laget av Brubakken Home.

Foto: Nadia Norskott.