Presentasjon av prosjekt: Skårer Barnehage

I og med at vi tegner mye privatboliger og fritidsboliger er vi litt dårlige på å vise andre typer prosjekter vi jobber med. Derfor har jeg lyst til å vise dere en barnehage vi har arbeidet med:-).


Over: Møbleringsplanen til 2.etg i barnehagen. Her er det møterom, spiserom og arbeidsrom, samt. avdelinger for store barn og kreativt rom. Bygget med planløsning er tegnet av Gasa Arkitekter.


Skårer barnehage er tegnet av Gasa arkitekter og er utrolig flott! Vårt bidrag på dette prosjektet var fargesetting av flatene som skulle ha farge (det er mye treverk her), å lage møbleringsplaner, samt. å beskrive møbler og inventar til anbudsbeskrivelsen. Det var et utrolig morsomt prosjekt å være med på, og det å lage gode rom for barn er både utfordrende og også veldig gøy. Og er det noen som fortjener gode arealer å være i så er det jo barna våre.


Over: Foto fra fellesrommet med tribune.


Barnehagen går over tre etasjer hvor underetasjen har tekniske rom og rom for ansatte, første etasje er for småbarn og for tilrettelagt avdeling, og andre etasje er for større barn og ansatte. For at barna enklere skal orientere seg har de ulike avdelingene og sonene fått ulike farger. Gulvene er fargesatt ulikt og det er 3 forskjellige linoleumsgulv og 2 forskjellige vinylgulv.

Småbarna har fått blå garderober og de store barna har fått røde. På tilrettelagt avdeling er garderoben grønn.


Over: Her er avdelingen for store barn, med møbler i farger som spenner fra gult til aubergine.


Møblene er også tilpasset ulike soner, slik at de henger sammen i fargeplanen, men i ulike nyanser. Det er lett å tenke at barn skal omgis med masse sterke farger som stimulerer, og selv om det er riktig til en viss grad, er det også viktig at det ikke oppleves rotete og "støyete". Det er stadig flere barn som må stimuleres til ro og fokus, så selv om man bruker farger er det viktig at de ikke "sloss" om oppmerksomheten.


Over: Stellerom.

Over: Lekekrok med kjøkken og sacco-sekker som er i barnehagens farger slik at de kan brukes over alt.

Over: Rom i tilrettelagt avdeling. Her er fargene litt mer dempet.


Tusen takk til Lørenskog kommune for morsomt prosjekt og godt samarbeid!

Bildene er tatt av Lighthouse, som har levert all belysning på prosjektet.