top of page

Hagemøbler uten putekasse

Det høres ganske deilig ut, ikke sant? Å slippe de enorme putekassene ute? Eller å slippe å ha stua full av hageputer når det regner? Og hvor skal de oppbevares hele vinteren?


Over: Utemøbler fra Hay, bildet fra produsenten.


Det finnes nemlig masse hagemøbler som ikke krever de helt store lagrene til oppbevaring av puter, og det er supert for de av oss som ikke har masse lagringsplass inne eller ikke ønsker å ha en enorm putekasse i hagen eller på terrassen. For putekassene vokser! Du kan få dem i enorme dimensjoner nå, men personlig vil jeg heller ha plass til planter, blomster og møbler jeg bruker enn oppbevaring.

Om uteplassen din er under tak er du heldig og kan kjøre på med puter og stash, men for oss andre, som ikke er så heldige, kan det være en utfordring å oppbevare alt.


Så for de av oss som ønsker oss litt mer "lettvint" uteliv om sommeren: Her kommer noen tips til ulike møbler som ikke krever oppbevaringsplass til puter (eller: har mindre og tynnere puter) som gir mer ro og mindre styr:-).


Spiseplassen: Dette er den enkleste sonen å finne "putefri". Under er noen eksempler på møbler. Og vær ikke redd for å gå for litt farger! Hos oss har vi oransje stoler og litt ulike farger på småbord, og ellers svart bord og svarte blomsterkasser. Det er lov å bruke farger ute! Men bestem deg gjerne for en fargeskala, slik at det ikke oppleves rotete.


Over: Stoler fra Vitra, bildet fra produsenten.


Over: Stoler fra Montana, bildet fra produsenten.


Over: Stoler og bord fra Cane-line, bildet fra produsenten.


Over: Stoler og bord fra Arper, bildet fra produsenten.


Loungemøbler: Her er det mye polstrede møbler, og selv om putene har blitt bedre og tåler regn og vær, så er det for mange av oss fremdeles et ønske å ha loungemøbler uten tusen puter. Det er ikke enormt mye å velge i her enda, da det med puter følger ekstra komfort som man ofte ønsker å ha i en sofagruppe, men her kommer noen forslag på en nett lounge:-)

Over: Loungegruppe fra Cane-line. Bildet fra produsenten.


Over: En stol mange har gjort bekjentskap med, fra Fiam. Her er den med pute (som gjør den utrolig komfortabel), men den er også god uten pute! Bildet er fra produsenten.


Over: Om du har plass er denne topp! Beanbag fra Fatboy som kan brukes som sofa eller en stor pute/ stol eller solseng. Denne har vi brukt utrolig mye, og den er like populær blant små og store. Bildet er fra produsenten.Over: Ja, her er det puter, men det er relativt nett allikevel. Modulsofa fra Cane-line. Bildet er fra produsenten.


Solsenger og stoler: Min favoritt! Hva er vel deiligere enn å sløve i solen (eller i halvskyggen) og bare nyte sommeren? Under ser du noen av våre favoritter som er enkle å bruke og som er puteløse.

Over: Denne er en favoritt! Hengekøye på stativ fra Fatboy, bildet er fra produsenten. Her får du også trekk over om du ønsker å beskytte den ekstra.


Over: Enda en favoritt fra Fiam: Solsengen! Utrolig god, og kan brettes slik at den kan bli med på stranden. Bilder er fra produsenten.Over: Solsenger fra Cane-line. Bildet er fra produsenten.Over: Vær ikke redd for litt farger! Her er bord og stoler fra Fermob i lekre farger. Bildet er fra produsenten.


Jeg håper du ble litt inspirert til å se etter hagemøbler som passer den typen du er og hvor mye tid du ønsker å bruke på vedlikehold av møbler og puter? Det aller viktigste er at møbleringen bør være en del av en helhetlig plan for uteområdet ditt, og at du bør være ærlig med deg selv i hvor mye tid og energi du ønsker å bruke på møblene. Og ikke minst: hvor mye plass du vil avse til oppbevaring.

Og når sommeren er på hell (ikke at vi har lyst til å tenke på det akkurat nå) og alt skal pakkes bort: Husk å dekk til alt slik at det er beskyttet i vinter. Vi har gått til innkjøp av Bagin, som selv om de koster litt, tar minimalt med plass når de ikke er i bruk, og er supre til å oppbevare møblene ute.


Nå er sesongen i gang, det er bare å glede seg:-).

Comments


bottom of page