top of page

Hvordan går du frem for å hente pris fra håndverkere?

Dette er et gjesteinnlegg fra Byggstart, som vi sender mange av våre kunder til når det er på tide å finne dyktige håndverkere.Det kan virke uoversiktlig å finne riktig håndverker til bygg- og renoveringsprosjekter. Man vil forsikre seg om at man velger en seriøs håndverker, men man vil tross alt også få mest mulig gunstig pris.

- Når du skal hente pris fra håndverkere til prosjektet ditt, er det viktigste at du ber om tilbud fra flere bedrifter, forteller Andreas Jebsen, daglig leder i Byggstart.


Byggstart er en anbudstjeneste som kobler privatpersoner og sameier med kvalitetssikrede byggefirmaer for større bygg- og renoveringsprosjekter. Alle bedrifter som er en del av tjenesten kvalitetssikres nøye: De må ha gode referanser, relevante godkjenninger og solid økonomi som følges opp løpende av Byggstart.


Når en kunde sender inn en prosjekt-henvendelse på nettsiden til Byggstart, velger de ut tre kvalifiserte bedrifter basert på hva som skal gjøres. Jebsen er derfor godt kjent med hvordan man finner den rette håndverkeren til et prosjekt, som er både seriøs og som kan stille med god pris.


- Be alltid om tilbud fra mer enn én bedrift, helst minst tre, understreker Jebsen. Dette gir deg mulighet til å sammenligne de ulike bedriftene. Husk imidlertid å ikke bare se på sluttsummen, men også innholdet i selve tilbudet slik at du ender opp med å sammenligne epler og pærer.


Når du går til en bedrift for å be om pris, lønner det seg å ha en mest mulig gjennomtenkt plan for prosjektet, og tegninger fra interiørarkitekt eller arkitekt kan være veldig hjelpsomt. Da får man gjerne tilbud som er enklere å forholde seg til. - Vi er opptatt av å lage gode tegninger som gjør at kundene våre får tilbud som er lette å lese og uten for mange forbehold, forteller Kristin Bjørkavåg, daglig leder i Paradis Interiørarkitekter.Unngå uvanlig lave priser

Det kan være fristende å la seg lokke av lave priser, men dette kan gå galt. Det finnes dessverre bedrifter som arbeider svart eller useriøst. - Samtidig finnes det også mange svært gode og seriøse håndverkere. Det viktigste er å være grundig når du vurderer håndverkere, og at du alltid tar en grundig bakgrunnssjekk før du inngår kontrakt, forteller Jebsen.


Her er spørsmålene Jebsen understreker at du burde få besvart før du inngår en kontrakt, for å forsikre deg at du ender opp med en seriøs og god håndverker.


Har bedriften gode referanser?

Jo nyere, desto bedre. Sjekk minst tre referanser for å få innsikt i tidligere kunders opplevelse av hvordan bedriften arbeider.


Har bedriften solid økonomi?

Bedriften du velger bør ha solid økonomi slik at du kan stole på at arbeidet blir fullført og at bedriften eksisterer ut hele garantiperioden, som vanligvis er på fem år. Gjør en kreditt-sjekk på alle større prosjekter.


Har bedriften relevante godkjenninger?

En bedrift som skal renovere badet bør for eksempel ha sertifiseringer for dette, og en bedrift som skal utføre elektriske arbeider, må ha DSB-lisens. Sentral Godkjenning, som kontrolleres av Direktoratet for Byggkvalitet, bekrefter at bedriften betaler skatter og avgifter, har riktig kompetanse og gode sikkerhetsrutiner.


Har bedriften ansvarsforsikring?

Denne dekker eventuelle skader på boligen som kan oppstå.


Hvordan er prisnivået til bedriften?

Både for høyt og for lavt er ikke ønskelig. For lavt kan være et faresignal, og for høyt er åpenbart lite gunstig.


Er bedriften god på å kommunisere?

Dårlig kommunikasjon vil bare gjøre arbeidet unødvendig stressende og kan skape uheldige misforståelser. Velg en bedrift du føler du har god kommunikasjon med.Masse lykke til med prosjektet ditt:-).
Comments


bottom of page