top of page

Endelig trendy med farger!


Vi gleder oss over trenden for 2018, for nå er det endelig trendy igjen å bruke farger i interiører! Endelig kan man åpne ett interiørblad og se noe annet enn hvite og grå vegger og det er utrolig deilig 😊​

Bilde av Warm Blush fra Jotun.

. For mens trendene tidligere har vært svært nøytrale og ”blasse” har vi alltid arbeidet mye med farger, og erfarer stadig hvor mye farger har å si for å skape hyggelige og personlige interiør. Mange av våre kunder tar kontakt med oss fordi de har flyttet inn i nye, hvite leiligheter og ønsker hjelp til å skape ett hjem som oppleves som deres og felles for dem alle er at de ønsker å få inn farger.

I år er støvete pasteller in for fullt, og dette er farger vi alltid har jobbet mye med. Bortsett fra at vi har kalt det ”skitne” farger;-). Støvete er helt klart ett mer innbydende ord og vi ser med glede på alle trendartikler som nå skriver om fordelene med å bruke støvete pasteller og farger. Spesielt rødtonene er tilbake, fra lys pudder til dyp terracotta og det er kjempelekre farger som lett lar seg kombinere. Om du ikke er glad i rødtoner, så fortvil ikke, for det finnes ett hav av andre farger å ta av! Vakre grønntoner og blåtoner er fremdeles i trendbildet, og vi ser at gråfargene er i ferd med å bli forbikjørt av varme og gyldne nyanser. Pendelen svinger alltid mellom grått og brunt, og vi har også hatt ”greige” som er varme gråfarger som heller mot brunt, og nå er vi altså på full fart mot det brune igjen. Hvitt er heller ikke ensbetydende med NCS S 0502-Y (Jotun Bomull). Om du kikker på fargeveggen i en malerbutikk ser du ett enormt utvalg av hvite nyanser å velge mellom. Vi krysser fingrene for at Bomull også snart er historie hos entreprenører og byggevarer som standard hvit slik at vi faktisk får rene lerret å sette farge på og ikke gulhvite. Det er lov å håpe;-).

Vi var på gjennomgang av vårens nyheter fra Designers Guild for etpar uker siden, og der så vi det igjen: Mye støvete pasteller, lekre mønster og farger og uvanlige kombinasjoner. Og også sterkere farger i detaljer som ”spriter” opp alt det duse og tilfører energi og spiss.

Stormønstrete tapet er også tilbake og det finnes så mye fint å velge mellom! Fra strenge og geometriske mønster til organiske mønster med dyr og blomster. Alt er endelig ”lov”.

Nøkkelen til å skape ett hyggelig hjem som fungerer er å la seg inspirere av trender men ikke kaste seg på hver bølge som kommer. Hvilke farger liker du og hvilke farger tåler å brukes i år fremover? Og velger du farger som lett lar seg kombinere med andre farger slik at du enkelt kan endre uttrykket når du har lyst til det? Tåler stuen din tapet med masse mønster eller bør du heller ha den i gangen hvor du ikke sitter og ser på den hver kveld? Hvilke rom skal oppmuntre til ro og hvilke rom er aktive soner?

Noe av det beste med trender er at utvalget endres, og at vi får ny inspirasjon og ser nye muligheter som vi kanskje ikke har tenkt på før. Og blir litt modigere.

Og husk at blir det helt skivebom kan du alltid male eller tapetsere over😁​.

bottom of page