Lekker leilighet i Oslo sentrum

Denne leiligheten er det så stas å vise frem! En nydelig, gammel leilighet i Oslo, med rosetter i taket og vakre detaljer, som huser en familie på fire.

På dette prosjektet arbeidet vi med gang, bad, kjøkken, wc og tegnet en bokhylle til stuen, men selv i de rommene hvor overflatene ikke er endret er forandringen stor.

Bare se selv:-).


Kjøkkenet er ikke så stort, så når det skal romme spiseplass til fire pluss en venn må man inn med lure løsninger. En sittebenk gir rom for oppbevaring, og tar samtidig ikke så mye plass som stoler. Når mindre barn sitter der er det også lett å lage plass til en venn.

Veggene ble malt lys rosa for å gi varme til rommet og komplimentere parketten, og innredningen er holdt i hvitt. Kjøkkenet kommer fra JKE, og mellom benk og overskap er det mosaikk i marmor for å gi litt liv til rommet uten å være prangende. Sitteputen er sydd på mål.

Over: Slik kjøkkenet er i dag

Under: Bilde av kjøkkenet fra befaring før oppstart.


På badet skulle flisene beholdes, men de ønsket seg veldig en dusj i tillegg til å beholde badekar. I tillegg ønsket de å få skjult vaskemaskin og tørketrommel.

Da flisene skulle beholdes var vi avhengig av at dusj og badekar kunne bruke tilgjengelige vann- og avløp, og de er derfor plassert ved siden av hverandre. Dusjen har fått et dusjkar for å være sikker på å unngå vannskader da tilstanden til membranen ikke er undersøkt.

Innredningen på badet er også fra JKE, og her ønsket vi å få en innredning i eik for å tilføre det hvite rommet noe varme.

Over: Badet slik det er i dag.

Under: Badet før vi satte i gang opp-pussingen.


I stuen ønsket de ikke å gjøre så mye, men de trengte en bokhylle til oppbevaring, og ønsket en med tette dører og rom til å vise frem litt stash. Vi tegnet bokhyllen med mange tydelige horisontale linjer slik at veggen skal oppleves bredere, og er kjempefornøyd med resultatet.

Over: Ferdig plassbygget bokhylle.

Under: Veggen før bokhyllen kom på plass.


Inngangspartiet her er klassisk i gamle bygårder: smal og lang. For å lage et hyggelig og praktisk rom ble veggene malt i en lys og luftig blåturkis farge, og veggen fikk smale garderobeskap hele veien, med unntak av nærmest døren, hvor den går over i en liten sittebenk med plass for sko under. Sitteputen er sydd på mål, og tekstilet gir litt liv til en ellers "ren" gang.


Vi er ikke alltid så gode på å ta før- og etterbilder, men det er veldig lett å se forandringen når vi husker å gjøre det! Og det er ikke alltid så mye som skal til for å gi rom en skikkelig "makeover", både visuelt og for å få rom som fungerer godt:-).