top of page

Åpen løsning med glassvegger, passer det hos deg?


Over: Vakker dobbeldør i glass og metall. Foto: Dominius

 

Innendørs glassvegger blir stadig mer populære.

Glassvegger skaper nye rom kombinert med åpne løsninger. De fås i flere varianter og tilpasses alle hjem og behov.

I Paradis Interiørarkitekter finner vi den optimale løsningen for ditt boligprosjekt.

 

Over: Glassvegg med svart ramme i dusjen gir et tøft uttrykk, særlig når det er kombinert med svarte blandebatterier og detaljer. Foto: Dominius.


 

Lag et rom med bare glassvegger

Dersom man har hjemmekontor eller trenger en studieplass sentralt plassert, kan det være en god ide å lage et rom med glassvegger. Da kan man lukke døren og stenge støy fra annen aktivitet ute, uten at dette går på bekostning av lysinnslipp. Samtidig har man en viss oversikt over og samvær med de andre i boligen.

Personlig stil

Rammen kan lages i stål for å underbygge en industriell og røff stil, eller i tre dersom man ønsker en lunere og renere uttrykk.

Bredde, glans og tekstur på karmen vil også være med på å definere sluttresultatet.


 

Over: Hva med glassdører inn til soverommet? Om leiligheten er liten og man ønsker at den skal oppleves større kan dette være en god løsning.

Så kan man heller ha gardiner på innsiden når man ønsker skjerming. Foto: Dominius.


 

Praktisk halvvegg

Flere velger å bygge en halvvegg i glass som deler av rommet. Slik kan man for eksempel skape en delvis lukket krok.

Mange benytter glassvegg mellom kjøkkenet og stuen. Da vil man skape to ulike deler, samtidig som man bevarer en delvis åpen løsning.

Et populært valg er å bygge halvvegg i forbindelse med en kjøkkenøy. Glassveggen vil fungere som et innendørs vindu og gi en åpen opplevelse.


 

Over: Glassdører mellom trapperom og oppholdsrom beholder den åpne følelsen men hindrer noe av den lyden som ofte er en utfordring med åpne trapperom. Foto: Dominius.


 

Åpen planløsning

De senere årene har vi sett en økende popularitet innen åpne planløsninger.

En åpen planløsning har mye bra ved seg, samtidig som det kan kan være utfordrende å innrede- både med tanke på funksjon og estetikk.

En løsning kan være å sette opp en eller flere glassvegger. Slik kan man skape nye rom samtidig som man bevarer åpenheten - ikke minst lyset.

Med glassvegger kan man enkelt legge opp til at noen arealer er mer sosiale, mens andre er mer private og lune.


 

Over: Illustrasjon fra Dominius på hvordan man kan ha foldedører mellom 2 rom. Foldedører tar mindre plass når de står åpne, men til gjengjeld får du flere inndelinger på glasset.


 

Utnytt kvadratmeterne med glassvegger

Mange bor i små leiligheter, særlig i byene. Glassvegger kan være en svært god løsning for å utnytte kvadratmetre til det fulle.

En sovealkove innrammet i glass vil skape en luftig og åpen planløsning.

Å bytte ut kompakte lettvegger med glassvegger, kan være med å åpne opp leiligheten slik at man får en illusjon av mer plass.


 

Sett en interiørarkitekt på saken!

Vår samarbeidspartner Byggstart har sett både vellykkede og mindre vellykkede prosjekter der det blir brukt glassvegger. Prosjektleder i Byggstart, Fredrik Dahl, er tydelige i sin sak. - Bruk en interiørarkitekt når du skal forandre på romløsning eller gjennomføre en totalrenovering. De sørger for at prosjektet har en rød tråd, og at prosjektet får et tidløst og helhetlig uttrykk.

Vi anbefaler alle våre kunder å få hjelp av fagfolk som kan gi råd vedrørende planløsning, møblering, lysplan, overflater og farger for å sikre best mulig resultat.


I Paradis Interiørarkitekter bistår vi større og mindre boligprosjekter.​ -Vårt fokus ligger alltid på å finne de optimale løsningene for hvert enkelt prosjekt, og vi starter alle prosjekter med en funksjonsanalyse.

Og viser det seg at det passer med glassdører eller vegger på prosjektet ditt så tegner vi det inn. Slik som akkurat nå, hvor vi tegner et kontor/ gjesterom i en krok i stuen. Der er glassvegger og dør perfekt! Da kan du ha kontakt med resten av rommet når du jobber, mens gjester kan trekke for en gardin når de ønsker skjerming. Det blir kjempe lekkert!


 

Alle foto lånt av Dominius som produserer dører og vegger i glass.

Sjekk dem gjerne ut her: www.dominius.no

Comments


bottom of page