top of page

Tips til innredning av bad!


Vi innreder mange bad i løpet av ett år og her er noen av mine tanker rundt innredning av bad.

Lekker innredning fra Svedbergs.

Mens det tidligere var naturlig å dekke både gulv og vegger med fliser på badet er det flere og flere som tenker utradisjonelt og det er vi veldig glade for! Det finnes utrolig mange fine fliser på markedet og vi anbefaler fremdeles flis eller våtromsplater på veggene i våtsonene for å gi en ekstra beskyttelse mot vann, men i de ”tørrere” områdene på badet kan man gjerne male, tapetsere eller legge panel. Her finnes det mange muligheter avhengig av uttrykket man ønsker og det kan være en fin mulighet til å bryte opp uttrykket på badet og gjøre det mer personlig.

Nydelige fliser fra Mutina.

På gulvet legger man også gjerne fliser, men vinyl er ofte ett supert alternativ her. Det er mykere å gå på, det er vanntett og man slipper å skrubbe og impregnere fuger. I trendbildet nå er betonggulv og marmor ofte brukt på bad, men dette er ikke noe vi anbefaler på prosjektene våre. Begge disse materialene krever mye vedlikehold og får permanente merker og skjolder ved søl av f.eks. syrer. Bruk heller betong og marmor i detaljer som knagger, såpekopp ol. Overflaten på gulv bør også ha en overflate ha en egnet ruhet slik at man ikke sklir når gulvet er vått.

Trendy blandebatteri fra Tapwell.

Å pusse opp badet er kostbart og mange ønsker derfor ett så klassisk og varig uttrykk på badet som mulig slik at det ser bra ut i mange år fremover og det er en god tanke. Men klassisk trenger ikke å være kjedelig! Ved å velge naturlige og nøytrale farger på gulv og fliser er det lettere og billigere å bytte ut blandebatterier, knagger og detaljer etter noen år for å oppgradere uttrykket. Og når man legger fliser: nei, diagonale fliser på gulvet gjør ikke badet større! Lag en god fliseplan som sikrer at fuger treffer i møte mellom gulv og vegg og unngår små flisebiter mot veggene.

Det er alltid fint å tilføre noen naturlige elementer som tilfører litt varme til rommet; enten egnede planter eller treverk i innredningen. Og når vi snakker om innredning: Pass på at du får inn så mye oppbevaring som du trenger, men ikke mer. Og om badet er lite er det lurt å forsøke å få all innredning under benkehøyde (90 cm) slik at du får plass til ett stort speil over innredningen som kan forsterke romfølelsen.

En god belysningsplan er også viktig på badet slik at du kan få godt ”sminkelys” og ett behagelig lys til avslappende karbad når man ønsker det. Og hvordan man lager en god belysningsplan skal vi dykke litt dypere ned i om et par uker så pass på at du får med deg neste nyhetsbrev om du eller noen du kjenner trenger litt innspill rundt belysning hjemme!

PS! Er du nysgjerrig på vinylgulv? Klikk her for å lese ett intervju rundt bruk av vinylgulv.

Bildene her er fra de ulike leverandørenes nettsider:

Den lekre innredningen er fra Svedbergs, sorte fliser fra Mutina, trendy blandebatteri fra Tapwell og spenstig vinyltapet fra Designers Guild.

Vi samarbeider med Byggstart, som har laget noen gode guider til oppussing av bad:

Lekker vinyltapet fra Designers Guild.
bottom of page