top of page

Velkommen tilbake til fremtiden!


- "Velkommen tilbake til fremtiden! " sier Rikke Skytten, trendkonsulent og foredragsholder for Pej gruppen. En fredag morgen i november var vi så heldige å bli invitert til Gambit sine lokaler i Oslo for å høre fra flinke leverandører som Fargerike, Geberit og Modena fliser. Vi fikk også høre på dyktige Rikke som fortalte litt om trendene for 2019 og 2020.

Fra Vipp Shelter ved Immelin i Sverige.

Rikke snakket om hvilke verdier vi kom til å ta med oss i de neste to årene, og følelser stod høyt på listen. Et punkt vi kan si oss veldig enige i. Vi ser allerede at følelser og personlighet er kommet for å bli i hjemmene våre, noe vi setter pris på, det er nemlig på denne måten et hjem blir til. Hjernen er under press - Rikke snakket også om hvordan stillhet og fokus på det gode liv vil bli viktigere enn før. Flere og flere velger heller å reise på en dyr tur i året hvor vi kan oppleve noe utenom det vanlig, hvor vi kan få ordentlig luksus og gjøre noe vi aldri har gjort før, enn flere små reiser.

Spa-hoteller har lenge vært i vinden, men hva med en tur til ett kloster? Her fra Abbaye de Fontevraud Hotell i Anjou. Foto Nicolas Matheus.

Vi skal lære oss å være menneske igjen, men fortsatt ta med oss det vi har lært. Et urmenneske med teknologi.

Candela lampe av Fransisco Gomea Paz. Denne lampen genererer sin egen strøm fra bio-etanol, og skaper nok strøm til å lade en smart-telefon.

Det kommer til å komme mange nye materialer og material-sammensetninger, og teknologi vil bli en stor del av dem. Vi ønsker også å se hvordan produktet eller materialene blir til, prosessen bak det, og bærekraft vil bli mer og mer mainstream.

Inspirasjonsbilde fra Pinterest.

Fargene vi har sett komme, og som vi kommer til å se mer av til våren er deilige gule toner og lavendel, men i form av detaljer som glass og andre gjennomsiktige materialer.

- Og det gjennomskinnelige skal blandes med det helt matte. Blått flytter seg fra veggen til møbler, og de grønne jordtonene blir mer fremtredende, sammen med brune jordtonene.

Enda en gang ser vi til naturen for å finne gode paletter å omgi oss med. De brune tonene tar vi med oss videre inn i 2020, sammen med noen mørke deilige blå, blandet med en hint av en sterk lys blå.

Vi gleder oss til å leke med fargene og sette sammen gode paletter, 2019 kan bare komme!

Inspirasjonsbilde fra Pinterest.
bottom of page