top of page

Høstens inspirasjon på fliser -vi har hatt besøk fra Modena Flis!


 

Over: Nydelig bad med lekker gulv og veggflis. Det som er ekstra fint med denne typen flis (Play Drops) er at det er enkelt å endre uttrykk på badet, kun ved hjelp av å male veggen. Foto: Marazzi/ Modena Fliser.

 

For et par uker siden hadde vi besøk av Elisabeth fra Modena Studio, som viste oss utrolig lekre nyheter på flis. "Det er karakter, dybde og det personlige uttrykket som trumfer nå" sier Jorunn Tharaldsen, som er trendanalytiker hos Modena Gruppen. "Det er mye fokus på naturfarger og flis inspirert av naturen, som også er et trygt og tidløst valg. Badet blir ikke lenger sett på som et teknisk rom, men rommet for velvære og estetikk. Da er det viktig at en finner materialer som gir deg ro og energi samtidig".


Over: Collage av lekre fliser i ulike rosa nyanser. Foto: Jorunn Tharaldsen/ Modena Fliser.

 

Men skal vi ha små eller store fliser? Store fliser gir mindre fug, noe som gjør at rommet virker større. Allikevel ser vi nå at mosaikken er på full fart tilbake i trendbildet, men da i en mye mer utstrakt og selvsikker bruk, forteller Jorunn. Nå brukes mosaikk på hele vegger, ikke bare i nisjer eller dekorstriper. Mosaikk imøtekommer også trenden med plassbygde, buede dusjvegger.

Når det gjelder størrelser og formater til gulv er det nødvendig å ta hensyn til fall og sluk på gulv. Her er det lurt å rådføre seg med utførende håndverker og interiørarkitekten for å sikre et funksjonelt og estetisk resultat.

Over: Collage av lekre fliser i ulike naturlige nyanser til et spabad.

Foto: Jorunn Tharaldsen/ Modena Fliser.

 

Om du er engstelig for at du skal bli lei farget flis fordi du egentlig ikke er så glad i farger, kan det være lurt å velge nøytrale nyanser slik som i bildet over. Det finnes mye lekkert i både grå- og beige toner, men det som er ekstra viktig da er at det er en flis med noe liv og tekstur slik at ikke rommet oppleves "dødt". Om flisene blir grå kan det være lurt å tilføre noe treverk i f.eks. innredningen, slik at varme blir tilført. Om du ikke ønsker å kaste deg på messing-trenden i blandebatterier ol. kan du i stedet gå for sorte detaljer, slik at du kan hente inn litt messing eller kobber i noen knagger, speil el. uten at det "krasjer" med krom.

 

Over: Nydelig flis fra Marazzi, dette er et kunstverk i seg selv!

Foto: Marazzi/ Modena Fliser.

 

Over: Collage av lekre fliser i ulike grønnfarger, så kan du gjøre badet ditt så grønt du ønsker:-).

Foto: Jorunn Tharaldsen/ Modena Fliser.

 

For de som ønsker farger på badet er det lurt å være ærlig med seg selv på hvilke farger man faktisk liker, og ikke bare kaste seg på en trend. Det er viktig å være sikker på at man kan leve med fargen over tid. Man behøver heller ikke bruke farget flis over alt, man kan holde seg til en vegg, eller bare legge farge på gulvet for eksempel! Velger du litt dempede farger på flisene, og gjerne flis med litt flere nyanser i seg, er det lettere å vri fargen om man ønsker forandring etter en stund. Når vi snakker om å vri farger betyr det å fremheve den nyansen man ønsker ved hjelp av tingene rundt (innredning, håndklær ol), slik at du kan gå fra mørkt til lyst, eller fra mye farge til lite farge.

 

Over: Nydelige fliser fra Marazzi, denne typen flis har så mye liv i seg uten å oppleves som slitsom eller påtatt trendy! Og kan selvsagt "vris" i ulike retninger avhengig av hva som settes til. Foto: Marazzi/ Modena Flis.

 

Det finnes så utrolig mye lekkert i flis, og her kan man være så "crazy" eller forsiktig man ønsker, og allikevel få et lekkert, varmt og innbydende bad som er tidløst uten å være kjedelig. Og det er SÅ mye morsommere og hyggeligere å bruke tid på et bad som er personlig og godt detaljert enn et bad som er pusset opp for aldri å være umoderne, og dermed aldri blir personlig og hyggelig heller;-)


Vi skal fortsette å fargesette prosjektene våre og gleder oss til en fargerik høst 🎨 😊

 

PS! Alle bildene til dette nyhetsbrevet er hentet fra Marazzi/ Modena Flis.

 Comments


bottom of page