top of page

Hvordan jobber vi med farger og materialer?

Vi elsker å holde på med farger og materialer, og det handler heldigvis om mer enn puter og stash:-).

Farger og materialer er for eksempel type gulv, farger og materiale til vinduer, himling, fugetype og farge til flis, leggeretning på parkett og så videre.


Når vi bistår med farger og materialer på et prosjekt starter vi alltid med å høre hva kundene liker, og så oppretter vi en mappe i Pinterest som kun er tilgjengelig for dem og oss. Det gjør vi fordi det er en super måte for våre kunder å vise oss stilen de liker visuelt, noe som ofte er enklere enn å beskrive med ord.


Når vi har laget en palett til kundene tar vi et møte og en gjennomgang av planen sammen. På kontoret har vi store materialbord og masse farger og materialer, slik at kundene kan se og ta på alt vi foreslår. Så går vi gjennom rom for rom og snakker om hva som er tenkt hvor. På disse møtene ligger gjerne også forslag til løse tepper, gardiner, møbelstoff og tepper også fremme slik at man får en følelse av alt som skal inn.

Velkommen til oss! Slik kan materialbordet se ut når du kommer til oss:-).


Det hender ofte at alt klaffer med en gang, og da er det jo veldig greit, men noen ganger har vi også plukket ut noe som ikke faller i smak. Det går helt fint! Da finner vi frem alternativer og legger sammen med resten slik at vi allikevel sikrer et helhetlig uttrykk. Vi har flere tusen farger, og masse flis, parkett, tekstiler, tepper og tapet så her er det mye å velge i:-).


Når vi har landet alle farger og materialer legges alt inn på tegning, slik at man både har en huskeliste til seg selv, men også slik at håndverkerne får gode tegninger med all informasjon de trenger. På tegningene står glansgrader og type maling beskrevet, grunningsfarge bak tapet, hvordan flisene skal legges og hvor tykke fugene skal være. I tillegg står møbeltekstiler, tepper, fliser mm, slik at du har en komplett plan.


Slik skal et soverom bli! Med eik parkett, tapet, lekkert teppe og vakre gardiner.Detaljering fra en gang og et bad. Her er fugefarger og detaljering som farge på knagger, blandebatterier ol også viktig.


Over: Eksempel på en overflateplan til et hus i Oslo. Dette er 1.etg. Her ligger de ulike malingsfargene, glansgrad, tapet, tekstiler, flis, murpuss og tepper. Farge på tak er også med.

Over: Eksempel på gulvplan samme prosjekt. Her er retningen på parketten tegnet inn (vi ser fremdeles mange som legger parketten feil vei), samt. beskrivelse av hvordan flisene skal legges.Også i våre lokaler laget vi en overflateplan slik at håndverkerne som malte visste hvilken farge som skulle hvor. Glansgraden er også viktig. Mattere maling gir en fin stofflighet på glatte vegger og murvegger, mens litt blankere maling ofte gjør seg bedre på panel.


Over: Vår fargeoversikt for kontoret. Hos oss er det 9 ulike farger, og såpass bør det være:-).Lekre tapeter, tepper, farger og tekstiler hører med når man skal fargesette et hus! Mønster, farger ol varierer etter stilen til de som bor der, og det er også noe av det som gjør det så gøy å jobbe som interiørarkitekt. Ingen prosjekter er like, og vi treffer masse hyggelige mennesker. Om du ønsker hjelp med farger og materialer hjelper vi deg gjerne:-).

bottom of page