top of page

Jotun har lansert nytt fargekart

Onsdag denne uken hadde Jotun lansering av sitt nye fargekart, og det er alltid spennende!

Dette har vært en hektisk uke for oss, men Sara var med på lanseringen i det gamle Munch-museet og kom tilbake på kontoret med årets vifte og masse inspirasjon. For her er det noen virkelig lekre farger!Når vi fargesetter interiør bruker vi mye Jotun-farger, både fordi de har laget gode arbeidsverktøy til oss som jobber med farger, og også fordi de har blitt veldig flinke til å lage gode farger OG å oppgi NCS-koder slik at vi kan lese fargene og sikre gode sammensetninger. Jotun er også gode på å foreslå kombinasjoner, noe som er supert når man skal bli kjent med nye farger.Fargene som ble lansert (og noen re-lansert) denne gangen har noe for en hver smak, fra det dempede og nøytrale til kraftfull rødt og blått. Jeg opplever det som en av de mer krevende fargekartene de har kommet med, da mange av fargene trenger kontraster for å komme til sin rett, men det er bare gøy

-spesielt for oss som leker med farger hver dag.


Den første gruppen farger kalles SERENE PRESENCE og er en palett bestående av dempede pasteller som komplimenteres av varme oransje toner. Fagene er vakre, og noen av dem utfordrer oss litt, noe som gjør det ekstra gøy. Jotun presenterer dette som en palett av myke, milde og meditative farger -men som likevel bringer med seg særpreg og personlighet. Og som alltid er de rågode på styling og fotografering, og å vise hvordan fargene fremheves ved hjelp av andre farger. Se bare på bildet under!

Her er det også på sin plass å minne om at det er en ting å velge farge på vegger, gulv og tak. Husk at fargene og materialene du setter inn i rommet etterpå har en stor rolle i hvordan rommet oppleves.

Over: Bildet er lånt av Jotun. Fotograf: Line Klein. Fra fargepaletten Serene Presence.


Den neste gruppen farger kalles NATURALLY GROUNDED og er en hyllest til naturen. Her har Jotun funnet gode nyanser som fungerer godt på store veggflater og i kombinasjon med hverandre, og paletten består av 7 varme naturtoner. Her finner du to varme beige farger, to terracotta nyanser, to varme grønne nyanser og en mørk brun. Alle er gode interiør-farger, som tilfører en varme og lunhet til interiøret.

Over: Bildet er lånt av Jotun. Fotograf: Line Klein. Fra fargepaletten Naturally Grounded.


Den siste gruppen farger kalles CURATED LIVING og er inspirert av en svunnen tid og nostalgi. Dette er kanskje for meg den mest utfordrende paletten. Her finner du tre røde nyanser og en blå nyanse som er kjempelekre, men som også, for oss som har vært gjennom 90-tallets røde og blå interiør, også kan gi en litt dårlig assosiasjon;-). Her er det farger hvor man i tillegg til å fargesette ned til detaljnivå for å oppnå et lekkert og moderne resultat, også bør leke med glansgrader for å "høyne" uttrykket.

Over: Bildet er lånt av Jotun. Fotograf: Line Klein. Fra fargepaletten Curated Living.
Fargekartet er flott, og har masse lekre farger som utfordrer og oppmuntrer til større fokus på detaljeringen og mengdebruken av de ulike fargene og det er kjempegøy. Dette skal vi kose oss med utover høsten og vinteren:-). Hurra for flere farger å leke med!Over: Bildet er lånt av Jotun. Fotograf: Line Klein
Comments


bottom of page